Begeleiding bij hooggevoeligheid

LYNX is een psychologie praktijk met als specialisatie hooggevoeligheid. Ik ben opgeleid als psycholoog en heb jarenlang in de 2de lijns gezondheidszorg gewerkt. Na een nieuwe opleiding en bijscholing heb ik in 2010 mijn eigen praktijk opnieuw vormgegeven met als specialisatie hooggevoeligheid.

Hooggevoeligheid is een aangeboren kenmerk dat zowel fysieke als psychische componenten heeft. Hooggevoeligheid is voor velen een nog onbekend begrip, maar 15-20% van de mensen heeft deze eigenschap. Gelijk verdeeld over mannen en vrouwen!

Fysiek kan het klachten geven als allergieën, een lage drempel hebben of overgevoelig zijn voor bepaalde prikkels, bijvoorbeeld geluid; eerder moe zijn dan de gemiddelde ander. Psychologisch merken hooggevoeligen bijvoorbeeld dat ze zich snel (te) verantwoordelijk voelen, sfeergevoelig zijn, de lat heel hoog leggen, zich makkelijk in een ander kunnen inleven en indrukken opzuigen als een spons. Vaak ontstaan klachten als onzekerheid, stressgevoeligheid, overmatige moeheid.

Door een combinatie van uitleg, het loslaten van oude patronen en het intrainen van een nieuwe leefstijl is het heel goed mogelijk een betere balans in het dagelijks leven te krijgen en te behouden. Naast individuele begeleiding geeft Diana Polis diverse trainingen, o.a. in omgaan met hooggevoeligheid (Beter Hooggevoelig!).

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie LYNX.

<>