Aandacht Groeit is een praktijk voor Mindfulness en Workshops voor volwassenen en kinderen. De volwassenen en kinderen die zich bij mij aanmelden hebben behoefte aan rust in het hoofd en het lijf. Beiden zoeken een manier om zich minder zorgen te maken over wat er gaat komen of wat er is geweest. Ze hebben behoefte aan tools om piekergedachten (stressklachten) te lijf te gaan en zijn gebaat bij een beter welbevinden om met een tevreden gevoel over zichzelf door het leven te gaan.

Mindfulness is rust vinden op momenten dat er onrust is. In rust is er aandacht voor gedachten, emoties en alles wat er in het lijf gebeurt.

Volwassenen

De 8 weekse training is bedoeld om het eigen helingsproces op gang te brengen. Mildheid en compassie staan hierbij centraal. De deelnemers leren om aandachtig te zijn. Ze leren hun gedachten, lichaamssensaties en gevoelens op een niet oordelende manier waar te nemen en zorg te hebben voor lichamelijk en psychische grenzen. De deelnemers ervaren wat de invloed is van plezierige en onplezierige momenten. Ze ontdekken wanneer de automatische piloot de overhand neemt en hoe je anders om kunt gaan met stress. Ze leren zelf zorg te dragen voor een gezond(er) leefpatroon.

Aandacht Groeit volgt het evidence based programma dat is ontwikkeld door Jon Kabat Zinn. De MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training.

Kinderen

In een 8 tot 10 weekse training leren kinderen vertrouwd te raken met alles wat er van binnen gebeurt. Dat er altijd gedachten zijn, maar dat je er niet op hoeft te reageren. Dat het lijf aangeeft wanneer je moet stoppen met doorgaan. En dat gevoelens op elk moment anders zijn. Leren jezelf en je omgeving te zien zoals het is, met alle leuke en minder leuke kanten. Vertrouwen hebben in hun eigen kracht geeft ze rust.

Aandacht Groeit werkt met de methode ‘Aandacht werkt!’. Het hele programma is gebaseerd op de evidence based achtweekse MBSR-mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat Zinn. Het is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 5-19 jaar.

Voor meer informatie over Mindfulness, zie Aandacht Groeit.

<>