Live in Beweging is een praktijk voor fysiotherapie, fysio-pilates en yoga. De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van mensen met rug en/of bekkenklachten, zowel individueel als in kleine groepen.

Pilates is een oefenmethode waarbij je houdingstechnieken aanleert ter versterking van rug, romp en bekken. Deze methode is ontwikkeld door Joseph Pilates, in eerste instantie om zijn eigen lichaam, dat in slechte gezondheid verkeerde, mee aan te sterken.

Gebruik makend van de tegenwoordige wetenschappelijke kennis, zijn de oefeningen door een team van artsen en therapeuten geperfectioneerd. Aangezien ik zelf fysiotherapeut ben, en er in de trainingen voornamelijk mensen komen met bewegingsklachten (veelal op verwijzing van huisartsen of collega’s), heb ik het Fysio-Pilates genoemd.

De training is kleinschalig opgezet en oefeningen worden steeds aangepast aan iemands mogelijkheden of niveau. Bij deze trainingsmethode gaat de aandacht uit naar een combinatie van lichaamsbewustwording, herstel en houding. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing.

Voor meer informatie, lestijden en/of aanmelden, zie Live in Beweging.

<>