Bekken in Balans is een praktijk voor bekkenfysiotherapie en Zwangerfit®Pilates. Ik behandel mannen, vrouwen en kinderen die klachten hebben in het bekken- en/of bekkenbodemgebied. Alles in dat gebied met betrekking tot poepen, plassen, verzakkingen, vrijen en pijn. Daarnaast begeleid ik zwangeren met pilates tijdens en na de zwangerschap.

Bekkenfysiotherapie richt zich op de behandeling en preventie van klachten in het buik- , bekken- en lage ruggebied bij vrouwen, mannen en kinderen.

Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds.De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en beweging.

Daarbij hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. De spieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen of ze worden niet op het juiste moment goed gebruikt. Niet iedereen voelt deze spieren, waardoor bewuste controle soms niet mogelijk lijkt. Bekkenfysiotherapie kan u helpen de controle hierover te herwinnen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie Bekken in Balans.

<>