Live in Beweging is een praktijk voor fysiotherapie, manueel therapie, acupunctuur en training. De behandelingen bestaan vaak uit een combinatie van “Oosterse” en “Westerse” denkwijzen met milde technieken. Naast behandelaar ben ik ook pilates- en yogadocent, en heb daarbij veel ervaring in het lesgeven aan mensen met fysieke klachten.

Acupunctuur is een een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en psychische klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.

In het traditionele Chinese denken bestaat het universum uit een kringloop van de levensenergie Qi. Qi bestaat uit twee tegengestelde krachten: yin en yang. Hoewel yin en yang tegengesteld zijn, kunnen ze niet zonder elkaar. Voor een gezond functioneren van de mens is het belangrijk dat yin en yang harmonieus met elkaar samenwerken.

Onze gevoelens, onze gedachten en onze lichamelijke conditie zijn allemaal het resultaat van de wisselwerking tussen deze krachten. de behandeling met acupunctuur zorgt ervoor dat de energiehuishouding weer in balans komt. Hierbij worden dunne naalden op bepaalde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie Live in Beweging.

<>